2016. június 19. 11:02 - Attila Kovács Supras

Fedor végjátéka?

Péntek este összecsapott, Fedor Emelianenko és Fabio Maldonado. Fedor az elején szépen bekezdett, kicsit féltem hogy az amerikai majd egy fél menet alatt megadja magát de hála az égnek nem így lett. Az első gondolatom azonban mégis az volt hogy baszki, Fedor megint darabokra fogja törni a kezeit, szerintem nem ráfordított ököllel üti a legtöbb indított támadást. Maldonado azonban nem kapitulált, hanem szépen zártan védekezett, amin az orosz nem igazán talált rést. A harmadik Fedor támadásnál a brazil padlóztatta a királyt és hát nem voltam benne 100%-ig biztos hogy Fedor túl fogja e élni a menetet. Hatalmas verést kapott, ütötték egy darabig a földön aztán pedig állva, Maldonadonak az orra vérzett, Fedornak pedig mindene bedagadt. A maradék két menet pedig aszerint zajlott hogy Fedor jött a lógatott kezeivel néha neki ugrott a brazilnak, az pedig egyenesekkel rendre eltalálta Fedort. Nem tudta az Orosz az elképzelése szerint kivenni a fejét, és szinte minden egyenes eltalálta. Sajnos már a második menettől látni lehetett mind a két félen hogy a kondi már a kukában van. Összességében egy tök jó meccs volt, de annak tudatában hogy Fedor hajdanán mit művelt inkább elgondolkodtató volt. A mérkőzést végül Fedor nyerte megosztott pontozással, amit és így egyszer látva a meccset jogosnak érzek, mert bár Maldonado volt a pontosabb mégis Fedor dolgozott és volt aktív a meccs 75%-ban. Az más kérdés hogyha a brazilnak van kondija, akkor szerintem TKO-za Fedort.

Hogy mit hiányoltam én?

Elsősorban a rúgásokat, nem tudom megvan e még hogy Jeff Monsonnak konkrétan eltörte a lábát a rúgásaival Fedor. Ezen a meccsen 3-4 alkalommal rúgott talán combost, de Maldonadó már húzta a lábát és látszott is a rúgásokon hogy gyilkos erejűek. Szerintem ott megfoghatta volna. No meg persze a földharc, kicsit jobban vártam a BJJ vs. Sambo bemutatóját. Bár nem bánom egy pillanatig sem hogy ez nem történt meg. Ja és ami szemet szúrt, Fedor alig tudott kijönni Maldonado alól!!

Hogy mi várhat most Fedorra?

Tiszta szívből remélem hogy nem az UFC! Ugye a gálát közvetítette az UFC Fight Pass, azaz minden bizonnyal egy felkészítés volt a debütálásra. Nem hiszem hogy Fedornak most nagyot nőtt az ázsiója, egy ilyen szoros meccs után amit egy ex UFC harcos ellen vívott. Ha megnézzük az UFC nehézsúlyának a TOP 10-ét nem nagyon találunk olyat aki a pénteki meccs alapján ne verné idő előtt az oroszt. Miocic szerintem a kondijával és az erejével az első vagy a második menetben elkapná. Werdum egyszer már elkapta. Cain szintén ledarálná. Az pedig ugye nem mellékes hogy Fedor ázsiója péntek óta, ha tetszik, ha nem csökkent. Üzletileg az UFC számára, kettő érdekes lehetőséget látok én, persze ez nem jelenti azt hogy jól is látom.

Lássuk tehát az én gondolat menetemmel, hogy néz ki Fedor további karrierje.

Ha Fedor mégis az UFC égisze alatt kötne ki, amit erősen kétlek én két meccsben látnék fantáziát. Egy valamit le kell szögezni, szerintem UFC gála az oroszoknál sose lesz! Az UFC nem megy bele a közösködésbe, az oroszoknak meg igazából nincsen szükségük az UFC-re. Szóval lássuk, a fantáziát.

Mark Hunt - Fedor Emelianenko 2

A helyszín ezúttal Sydney lenne ahol egy ilyen főmeccsre csordulásig telnének a lelátók! Az első meccsük 10 éve volt még Prideban amit Fedor nyert egy kimuraval a 8. perc után. (Prideban 10 perces volt az első menet) Az akkori meccsei alapján amúgy Hunt volt az aki a legkiegyensúlyozottabb meccset vívta akkoriban Fedorral. Egy valamit maga Hunt is bevallott,  a japán időkben nem igazán foglalkozott még a földharccal. Ez mára sokat fejlődött, komoly BJJ-sek nem nagyon tudtak mostanában mit kezdeni Hunttal. Szóval ez a meccs nagyot szólna, szerintem az első vagy a második menetben jönne az elsétálós KO Hunt részére.

Josh Barnett - Fedor Emelianenko

A helyszín ebben az esetben mi más is lehetne mint Japán! A Rizin még nem olyan erős hogy magára tudná vonni a figyelmet. Nem tudom mennyire istenítik így tíz év után Barnettet és Fedort de ha nagyon akkor egy igazán izgalmas ki-ki meccset hozhatnának ki a dologból. Itt szerintem több esélye lenne Fedornak mint bárki már ellen és azt se feledjük egy hogy Barnett 9. az UFC rangsorban, ergó ha Fedor meggyőzően megveri akkor jöhet a Fedor - Lesnar Rocky storyja!

Ha Fedor a Rizinnél marad akkor pedig a két másik érdekes opció lehet.

Fedor Emelianenko - Wanderlei Silva

Ez a meccs lenne talán a legjobb Fedor számára. Erősebb és nagyobb mint Silva, Silva csapkod, el lehet kapni egy jó keresztbe veréssel. Mind a két fél hajlamos padlózni de menni tovább, így egy igazi drámát alkothatnának, sok szép foci rúgással tarkítva.

Quinton Jackson - Fedor Emelianenko

Ez is egy remek összecsapás lehetne és talán Jackson oldalára billenteném a mérleget, az nagy ütőerő miatt, Bár tény hogy Fedornak kemény a feje, pontosabban sok mindent kihord lábon, pénteken mégis sok ütést beszedett tisztán. Ha Jacksonnak lenne kondija, ami persze nem sok van akkor hozhatná idő előtt a meccset. Egy biztos, nagy tűzijáték lenne ez a meccs is.

Szóval én jelenleg így látom a Császár jövőjét. Azt gondolom hogy nem vonul még vissza, sajnos. Minden bizonnyal maradnak az orosz meccsek és a Rizin, félek kiégetik a végére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fightpromoter.blog.hu/api/trackback/id/tr88822152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.